Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum

A Városliget ingatlanfejlesztő Zrt. új terveket mutatott be, ez a bejegyzés már nem aktuális.

Néprajzi Múzeum a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor kereszteződése felől

A francia Vallet de Martinis DIID Architectes látványtervei nem érzékeltetik helyesen az épület méretét, viszonyát a környezettel, túlságosan idealizált képet mutatnak. Engem viszont a valóság érdekelt, vajon mivel fognak szembesülni nap mint nap a közelben lakók, a Városligetet pihenés céljából felkeresők. A helyszínen készített fotókba illesztettem a nyilvánosságra hozott tervek alapján készült modellt, a napszaknak megfelelő megvilágítást használva.

Néprajzi Múzeum a Marek József utca felől.
Néprajzi Múzeum a Marek József utca felől.
Néprajzi Múzeum a parkoló felől
Néprajzi Múzeum a Dózsa György út felől
Néprajzi Múzeum a Dózsa György út felől
Néprajzi Múzeum a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor kereszteződése felől
Néprajzi Múzeum a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor kereszteződése felől

http://444.hu/…/ra-sem-lehet-majd-ismerni-a-ligetre-ha-meg…/
http://hvg.hu/…/20150602_Ijeszto_latvanytervek_terjednek_a_…
http://www.origo.hu/…/20150604-neprajzi-muzeum-kemecsi-lajo…
http://vs.hu/…/igy-nez-majd-ki-ha-odarakjak-a-neprajzi-muze…http://mandiner.hu/…/20150601_igy_fog_kinezni_a_neprajzi_mu…http://alfahir.hu/iszonyuan_fog_kinezni_a_ligetben_a_nepraj…http://epiteszforum.hu/igy-fog-kinezni-a-liget-a-neprajzi-m…http://varosliget.info/…/376-nezegessen-valodi-latvanyterve…

9 thoughts on “Néprajzi Múzeum”

  1. Borzalmas! Tönkre teszi a látványt, a lakók életét, a gyerekek játszóterét, mindannyiunk levegőjét…Édes Istenem! És mi ezt hagyjuk?!

  2. Kérlek, készítsd el a harmadik borzalom látványtervét is, ezeket a képeket kellene terjeszteni mindenhol, így minden érthető.

  3. + még egy kérés/javaslat: mindig az a duma, hogy mekkora lesz a zöldfelület. Érdemes lenne egy olyan nézetet is csinálni – ha idődbe belefére -, ahol a néprajzi múzeum helyeként szolgáló terület egyszerűen fákkal, fűvel lenne telerakva. Az eddigi képeid erősebbek minden érvnél, ezt a célt szolgálná az általam javasolt kép is: ha valóban a liget megújítása a cél, könnyen eldönthető a képek alapján, melyik út vezet el oda.

  4. Csak egy kiegészítés a majdani Néprajzi Múzeumhoz… Tudtommal ez nem itt fog felépülni, hanem valahol az 56-os emlékmű mellett/helyett/fölött … nem tudom. Itt a sarkon O.V. személyes kívánsága szerint egy valaha itt létezett szinházépület fog újraépülni.
    Egyébként botrányos ez az egész, a Liget széttúrása.

  5. Ilyen jellegű épületet láttam már párat, a stílus neve sztálin-barokk. A néprajz témához passzol, legyen akkor ennek neve méltán “a Szovjet barátság háza”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>